startupfriday

Zo zorg je dat de neuzen van alle collega’s in 2023 dezelfde kant op staan

De sfeer binnen jouw bedrijf heeft een grote invloed op de bedrijfsresultaten. Het is daarom van groot belang dat er een goede en positieve werksfeer op de werkvloer heerst. Hoe zorg je ervoor dat alle neuzen van alle collega’s dezelfde kant op staan in het nieuwe jaar? Lees hieronder onze drie tips:

 

1. Vier succes samen

Wanneer je met doelen werkt is het belangrijk dat je het behalen van deze doelen en successen ook samen viert met jouw personeel. Door hen te betrekken en waardering te geven voor het werk benadruk je het teamgevoel. Deze successen kun je klein vieren in de vorm van een lunch, maar je kunt er ook voor kiezen om eens in het jaar goed uit te pakken met een bedrijfsfeest. Het organiseren van een feest voor jouw personeel zorgt voor meer onderlinge binding en betrokkenheid. Dit is dan weer bevorderlijk voor de werksfeer en de uiteindelijke bedrijfsresultaten. 

2. Teambuilding

Een gezamenlijke activiteit organiseren voor jouw medewerkers is uitermate geschikt om de team spirit weer eens aan te sterken. Denk bijvoorbeeld aan een pubquiz of feestquiz. Ga de strijd aan met jouw collega’s tijdens deze hersenkrakende quiz met uiteenlopende onderwerpen. Het is zelfs mogelijk om een gepersonaliseerde ronde toe te voegen met vragen over collega’s of het bedrijf. Jullie worden in teams verdeeld en strijden tegen elkaar. Eens kijken wie de slimste collega is!

3. Bedrijfsfeest 

Bij een bedrijfsfeest hoort natuurlijk ook een bedrijfsfeest DJ. Zorg ervoor dat je een professionele en betrouwbare organisatie in de hand neemt die jou kan helpen bij de invulling van het entertainment. Zij beschikken vaak over meerdere ervaren en professionele DJ’s die zij in kunnen zetten voor een bedrijfsfeest. Door eerst een kennismakingsgesprek in te plannen, waarbij je jullie wensen en voorkeuren door spreekt, weet de organisatie welke DJ zij kunnen koppelen aan jullie bedrijf. Daarnaast kunnen zij met licht de juiste sfeer creëren, welke aansluit bij de stijl van jullie bedrijf. Naast DJ’s beschikken de meeste entertainment bedrijven ook over diverse artiesten en muzikanten waar zij een goede samenwerking mee hebben. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een band, DJ met saxofonist of DJ met zanger of zangeres. Gegarandeerd een knalfeest!

 

Met bovenstaande tips toon je als werkgever interesse in de werknemers en beloon je hun harde werk met een leuk feest. Dit resulteert in een beter werksfeer, onderlinge communicatie en verbondenheid op de werkvloer. En zoals we allemaal weten, gemotiveerde en blije werknemers zijn de basis voor een gezond en goedlopend bedrijf.