startupfriday

Met een vliegende start jouw start-up beginnen? Zo doe je het!

Het hebben van een eigen onderneming is iets dat veel mensen ambiëren. Dit komt met name omdat je als ondernemer tot op zekere hoogte je eigen vrijheden kunt bepalen. Jij kunt, wederom tot op zekere hoogte, zelf bepalen wanneer en wat je doet. Toch is het ondernemen niet altijd rozengeur en maneschijn. Je eigen inkomen is namelijk relatief onzeker en dit kan al snel voor veel stress zorgen. Veel van de potentiële problemen kunnen gelukkig in de beginfase van jouw onderneming al getackeld worden. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die jouw start-up een vliegende start zullen geven!

Website

Een onderneming zonder website bestaat anno 2022 bijna niet meer. Dit komt omdat er de afgelopen jaren meer en meer processen online plaatsvinden. Dit geldt voor werkelijk waar iedere tak van sport. Het is dan ook heel erg belangrijk om een fatsoenlijke website te hebben voor jouw onderneming. Je kunt deze zelf maken, maar je kunt ook voor het website laten maken kiezen. We kunnen je hierin overigens wel adviseren om, mocht je hier zelf niet veel verstand van hebben, er altijd voor te kiezen om dit uit te besteden. Zo staat je website vanaf moment één goed en zul je hier niet de mist mee ingaan. Het zal wellicht een flinke investering zijn voor een start-up, maar op de lange termijn zal dit zich meer dan uitbetalen.

Online marketing

Je kunt je website online beter zichtbaar maken door online marketingactiviteiten uit te voeren. Deze activiteiten zijn onder te verdelen in SEO en SEA activiteiten. Hierin geldt de stelregel dat er met SEO gewerkt wordt aan de organische zoekresultaten en dat er met SEA simpelweg met advertenties gewerkt wordt. SEO is dus meer een diepte-investering en SEA is een manier om in korte tijd bezoekers op je website te krijgen. We adviseren hierin altijd om de focus in eerste instantie bij SEO neer te leggen. Dit geld investeer je namelijk voor de lange termijn en hier zul je tot in de lengte van dagen vruchten van plukken. Ieder stuk tekst op de website of iedere linkbuilding gerelateerde activiteit die je uitvoert zal je website voor de lange termijn verbeteren.