startupfriday

In jezelf blijven investeren terwijl je een startup runt?

Ondernemen is iets moois. Door te ondernemen kun jij mensen met hun problemen helpen. Jouw product of dienst zorgt voor een unieke oplossing voor jouw klanten. Helaas verliezen veel ondernemers zich in hun bedrijf, waardoor ze minder aandacht hebben voor andere zaken in hun leven. Hoe kun je alles combineren? Hoe kun je blijven investeren in jezelf terwijl je zo druk met je startup bent? Dat lees jij in dit artikel!

Stel doelen en maak kaders

Doelen stellen klinkt voor zich. Zonder doelen ben je zomaar wat aan het doen, waardoor je niet voldoende resultaten behaald. Ga eens rustig zitten en denk na over wat voor jou belangrijk is. Doe dit niet alleen op zakelijk gebied, maar doe dit ook op persoonlijk gebied. Wat vind jij belangrijk? Je gezondheid? Je relaties? Je kinderen? 

Hoe zorg je dat je hier voldoende tijd aan kunt besteden?

Plannen is essentieel als je jouw onderneming of startup wilt combineren met een goed en gezond persoonlijk leven. Plan dagelijks tijd in om dingen te doen die jij belangrijk en leuk vindt. Probeer bijvoorbeeld dagelijks wat meer tijd met je familie door te brengen. Zorg dan dat je écht aanwezig bent. Dus niet alleen maar op je telefoon, maar zorg ervoor dat je er bent.

Ga op zoek naar een coach

Een coach kan je helpen meer overzicht te krijgen. Zo kom je erachter wat écht belangrijk is en kun je vervolgens jouw leven zo in delen zodat het past bij wat je wilt. Een coach kan je inzichten geven die je zelf niet zou kunnen krijgen. Ook het lezen van boeken kan helpen bij het verbeteren van je zelfkennis. Dit is essentieel bij persoonlijke ontwikkeling.

Zorg goed voor jezelf

Uiteindelijk sta je er alleen voor. Jij bent verantwoordelijk voor je leven, jij bent verantwoordelijk voor het behalen van je doelen. Er zijn diverse manieren om in jezelf te investeren. In dit artikel heb je er een paar voorbij zien komen, denk aan het lezen van boeken, plannen, kaders aanbrengen en aan het investeren in een coach of mentor. 

Je kunt ook kiezen voor een lms systeem. Dit soort systemen zijn de laatste jaren zeer populair geworden en zorgen ervoor dat jij altijd op nummer één staat.