startupfriday

Investeren in vakantie

Sinds de bitcoin en verschillende andere cryptovaluta sneller dalen dan een gemiddelde skiër op wintersport ben je misschien al een tijdje op zoek naar iets anders. Ga je toch investeren in een waardevolle collectie Pokémon-kaarten of ga je weer opnieuw met  postzegels aan de slag? Je kunt er ook voor kiezen om een huis te kopen in Málaga bij Villa Nova. Dit is pas wat wij noemen het combineren van ‘pleasure en business’.

Wekelijks verhuren of maandelijks?

Je hebt verschillende manieren om je villa te gaan verhuren. Je kunt ervoor kiezen om het voor langere tijd te verhuren. Denk aan het hebben van een vaste bewoner en een huurcontract voor bijvoorbeeld een jaar. Je bent in dit geval verzekerd van je inkomsten voor langere periode en je hebt relatief weinig werk aan het pand. In dit geval is het niet mogelijk om zelf gebruik te maken van je woning. Je kunt dus niet even snel het vliegtuig pakken en genieten van een paar weken vakantie.

Het is ook een optie om je woning te verhuren voor vakantiegangers. Zo is het mogelijk om je woning aan te bieden via een tussenpersoon, bijvoorbeeld via Airbnb. Via deze weg hoef je zelf niet op zoek te gaan naar verschillende partijen, je betaalt Airbnb in dit geval wel een percentage aan commissie. Ook heb je hier wel meer werk aan, je bent namelijk constant in contact met de verschillende huurders die allerlei vragen hebben. Je verdiend hier wel meer aan. Zo kun je een villa al snel verhuren voor bijvoorbeeld €500-€1.200,- per week. 

De keuze ligt bij jezelf, wil je meer werk verrichten voor meer inkomsten en ben je bereid hiervoor wat meer risico te nemen? Dan is het misschien een slimmere keuze om je pand niet voor langere termijn te verhuren. Je kunt nu namelijk wel zelf nog enkele weken op vakantie. Is zekerheid is meer iets voor jou? Ga dan op zoek naar een vaste huurder.

Wordt een superhost

Superhosts krijgen via Airbnb over het algemeen meer bezoekers en dus meer inkomen. Zorg ervoor dat je gasten zichzelf echt thuis voelen. Je kunt bijvoorbeeld een kaartje achterlaten met de leukste bezienswaardigheden in Málaga. Weet je nog niet helemaal waar je de gasten het liefst heen zou sturen? Lees dit artikel rustig door ter inspiratie.