startupfriday

Hoe kiest je de beste leaseaanbieder?

Wanneer jij opzoek bent naar een lease auto is de kans groot dat je wordt overspoeld met informatie. Dit is heel logische aangezien het aangaan van een leaseconract en belangrijke beslissing is. Deze wil je natuurlijk maken met genoeg informatie op zak. Maar hoe kies je nou de beste lease aanbieder voor jouw bedrijfswagen operational lease? Er zijn een aantal dingen waar jij goed op moet letten voordat je het lease contract aangaat met de desbetreffende leaseaanbieder. We zetten ze in dit artikel voor je op een rij. Lees snel verder!

Bepaal je budget

Om te beginnen is het goed om voor jezelf een budget in gedachten te houden voor wat je aan de lease auto kwijt zou willen zijn. Er zit natuurlijk verschil in de kosten voor verschillende auto’s, merken, en contracten afhankelijk van de extra opties die je erbij krijgt. Om deze reden is het goed om je aan een budget te houden zodat je je niet laat verleiden om toch extra uitgaven te doen bij de leaseaanbieder. Overweeg wat jouw behoeften zijn wat betreft ruimte, kilometers, en onderhoudskosten en bepaal hierop gebaseerd jouw budget.

Vergelijkt verschillende leaseaanbieders

Wanneer je een budget in gedachten hebt is het tijd om diverse aanbieders te gaan vergelijken. Hierbij is het belangrijk dat deze aanbieders wel het aanbod hebben waar jij enthousiast van wordt. Wil jij bijvoorbeeld leasen elektrische auto? Dan moet deze wel in het keuzepakket zitten bij deze aanbieder. Om de aanbieders makkelijk te vergelijken kan je online vergelijkingswebsites gebruiken. Staan niet alle aanbieders er tussen die jij wil vergelijken? Ga dan simpelweg met pen en papier aan de slag en noteer de belangrijkste verschillen tussen de leaseaanbieders. Denk hierbij aan kosten, auto’s, verzekering, en onderhoudskosten.

Controleer de lease voorwaarden

Bij het lease van een auto rij jij in een auto van het leasebedrijf. Om deze reden zitten er een aantal voorwaarden en verplichtingen vast aan het leasen van een auto. Daarom wordt er altijd een contract getekend waar dit allemaal in staat vermeld. Het is enorm belangrijk om dit contract altijd goed te lezen voordat je het ondertekend. Ook deze contractuele verplichtingen kunnen per leaseaanbieder enorm verschillend zijn. Vaak worden deze dingen van te voren al goed besproken zodat jij niet zomaar voor verrassingen komt te staan. Maar wees niet bang om ook deze voorwaarden te vergelijken en gebaseerd hierop een passend leasebedrijf te kiezen.

Bekijk de klanten reviews

Als laatste raden wij altijd aan om de klanten reviews goed te lezen. Je kan van te voren natuurlijk nooit zeker weten of je de goede keuze maakt. Echter zijn er altijd mensen voor jou geweest die al een lease contract bij dit bedrijf heeft. Door goed naar reviews te kijken kom je enorm veel van het bedrijf te weten, zowel goede als slechte dingen. Eigenlijk hebben deze mensen enorm waardevolle informatie omdat ze jou kunnen adviseren of het bedrijf wel of geen goede keuze was. Wanneer er bijvoorbeeld allemaal goede reviews staan kan je er vanuit gaan dat het wel in orde is.