startupfriday

De leukste opdrachten voor freelancers

Het vinden van opdrachten voor freelancers gaat soms vanzelf en soms ook helemaal niet. De ene keer vind je zo een nieuwe uitdaging, de andere keer duurt het ineens een paar maanden voor je weer aan de bak kunt. Als je houdt van een pauze tussen de projecten door is er niks aan de hand. Als je dat niet prettig vindt, dan kan het heel vervelend zijn als je een paar maanden op de bank zit zonder job. Als je het slim regelt dan hoef je niet zonder te zitten en vind jij met gemak de leukste klussen waar je je helemaal in uit kunt leven en van grote waarde kunt zijn voor je opdrachtgever. Wij vertellen je in dit artikel wat je kunt doen om deze klussen te vinden en te krijgen. Lees snel verder als je meer wilt weten.

Zorg dat je weet wat je wilt

Bij het vinden van de leukste opdrachten voor freelancers is het goed om te weten wat je wilt. Hoe beter jij zelf helder hebt wat jij het leukste vindt om te doen en waar jij in uitblinkt, hoe specifieker je ook kunt gaan zoeken. Daarbij is het veel makkelijker om een project binnen te halen dat je zelf helemaal leuk vindt. Het gaat je dan makkelijk af om enthousiast te zijn en mensen te enthousiasmeren voor jou als geschikte kandidaat. Als je al langer zelfstandig bent kun je putten uit je eigen ervaring en de klussen die je geweldig vond vergelijken met de mindere klussen. Ga in eerste instantie alleen voor de aanbiedingen die jij zelf heel gaaf vindt. Andere aanbiedingen kun je altijd nog op reageren als het nodig is. 

Reageer op de leukste opdrachten voor freelancers

Als je gaat voor opdrachten voor freelancers raden we, zoals gezegd, aan om eerst te kiezen voor de klussen waar jij zelf helemaal van gaat stuiteren qua enthousiasme. Het kost je dan weinig moeite om te laten zien hoe leuk je de opdracht vindt en je kunt meteen je ervaringen delen uit eerdere jobs. Dat maakt je een interessante kandidaat voor je nieuwe opdrachtgever. Hoe leuker jij de klus vindt, hoe makkelijker het is om er inhoudelijk op in te gaan en te laten zien welke meerwaarde jij hebt als interimmer.

Reageer snel en enthousiast op de opdrachten

Bij opdrachten voor freelancers is het niet handig als je achterover leunt en denkt: ‘ik reageer morgen of overmorgen wel.’ Vaak komen er heel veel aanmeldingen binnen op aanvragen van klanten. Hoe eerder jij reageert, hoe meer je opvalt. De eerste aanmeldingen worden sneller bekeken en beter bekeken bij het openen dan de aanmeldingen die later binnenkomen. Dat geldt zeker voor de projecten met heel veel reacties. Dus zorg je dat je er als de kippen bij bent en dat je reactie zo enthousiast is dat deze blijft hangen bij de opdrachtgever.

Ga ervoor bij opdrachten voor freelancers

Ga er gewoon voor als je gaat reageren op opdrachten voor freelancers. Je hebt niks te verliezen, dus zet je beste beentje voor en laat zien dat jij de enige geschikte kandidaat bent. Doe dat met humor en kom zelfverzekerd over zonder arrogant te worden. Ga voor het vinden van opdrachten naar Striive.com!