startupfriday

Beter plannen op het werk? 5 Tips!

Heb je moeite met plannen en wil je graag beter plannen op je werk? Dan hebben we goed nieuws voor je want je kunt een planning maken via Timewax. Op deze manier gaat alles veel sneller en vlotter en heb je ook snel meer overzicht. Maar er zijn gelukkig ook nog andere tips die je kunnen helpen. Lees daarom snel verder en maak hier snel gebruik van in de praktijk!

Tip 1: Zorg voor overzicht

Om een goede planning te kunnen maken, moet je overzicht hebben. Wat moet je allemaal doen? Wanneer moet het af zijn? Zijn er dingen die wekelijks terugkeren? Kun je dat op een vast moment plannen? Hoeveel uur kun je vrij plannen op een dag en welke tijden kun je bijvoorbeeld maar beter vrij houden omdat je weet dat je dan minder productief bent? Misschien heb je vaste pauzetijden, deze moet je ook in je planning verwerken. Dit geeft je allemaal meer overzicht wat je wanneer gaat doen en wanneer dat je even ‘niets’ gaat doen en tijd hebt voor jezelf. 

Tip 2: Prioriteiten stellen als je gaat plannen

Wat moet er echt vandaag af? Wat kan wachten tot morgen? Vaak helpt het om aan te geven wat echt moet en daar mee te beginnen. Doe dit ook met dingen die je minder leuk vindt, plan deze eerst. Dan ben je blij als het klaar is en heb je nog een hele dag voor je!  

Tip 3: Beloon jezelf 

Zorg dat er wat leuks tegenover staat als je vervelende taken af hebt, lekker een wandeling maken in de frisse lucht bijvoorbeeld?

Tip 4: Volg je eigen ritme

Je weet wanneer je het meest productief bent, plan je werk zo in, zodat je op die momenten ook het meeste kunt doen. 

Tip 5: Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Je herkent het vast wel en zeker als je op kantoor werkt, je bent snel afgeleid. Anderen zijn aan het bellen, ze komen even met een vraag naar je toe. Ze hebben wat extra werk en vragen of je even mee kan kijken. Allemaal erg fijn en leuk als mensen je hulp willen. Maar jij zit er niet altijd op te wachten omdat je eigen werk dan later af is. Zorg daarom dat je zo min mogelijk afleiding hebt. Zet meldingen op de pc uit, zet je telefoon op stil en hang een bordje op de deur dat je niet gestoord wilt worden.