startupfriday

Video en marketing: hoe breng je het samen?

In een hedendaagse marketingstrategie mogen we de kracht van beelden niet vergeten. De wetenschap heeft aangetoond dat mensen beelden sneller verwerken en beter onthouden dan andere manieren van communicatie; video opnemen in je marketingstrategie is dus zo’n gek idee nog niet. We vertellen je graag wat videomarketing precies is en hoe je dit in kunt zetten.

Wat is videomarketing?

Videomarketing is een vorm van marketing waarbij je beeld inzet om je doelgroep te bereiken. De term is nogal breed; zo kun je animaties en infographics laten maken en deze verspreiden op je social media kanalen. Net als bij alle andere marketingstrategieën, is het belangrijk dat je een goed doordacht plan maakt, waarbij je in acht neemt wat jouw marketing- en bedrijfsdoelen zijn. Vervolgens ga je bekijken hoe je deze doelen kunt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Dankzij de inzet van video in je marketingstrategie, zul je zien dat jouw conversie met meer dan 80 procent zal stijgen!

Promotiefilms inzetten

Wanneer je start met videomarketing, mogen promotiefilms niet vergeten worden. Door middel van een promo filmpje kun je aan bestaande, nieuwe en potentiële klanten laten zien wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Een promotiefilmpje kan beter niet langer duren dan iets meer dan een minuut, omdat de aandacht van de kijker daarna verzwakt en dat wil je natuurlijk niet. Wil je optimaal resultaat? Laat dan een promotievideo maken door een deskundig bedrijf dat precies weet wat ze doet, zoals Cooler Media. Zo weet je zeker dat je de juiste mensen bereikt! 

Motion graphics verspreiden

Wanneer je kiest voor motion graphics in je video strategie, zoals promotiefilmpjes, animaties, banners en infographics, dan is het zaak dat deze op de goede manier worden verspreid. Als het goed is, heb je bij het ontwerp van je marketingstrategie je doelgroep onderzocht. Bij een goede doelgroepanalyse neem je ook mee van welke social media kanalen zij gebruik maken; op die manier weet je precies waar je jouw promotiemateriaal moet plaatsen. Een manier om veel mensen te bereiken en dus ook jouw doelgroep, is door jouw animatie of banner te plaatsen op YouTube.