startupfriday

Opdrachten die jij als bedrijf het beste kan uitbesteden!

Veel bedrijven ervaren voordelen bij het uitbesteden van bepaalde taken. Uitbesteden kan tijd en geld besparen, de productiviteit verhogen en de focus verleggen naar meer kernactiviteiten. Maar welke taken kun je als bedrijf het beste uitbesteden?

Financiële administratie

Financiële administratie is een complexe taak die een grondige kennis en ervaring vereist. Veel bedrijven hebben hiervoor gewoonweg onvoldoende middelen om een specialist in dienst te nemen, maar kunnen het wel voordeliger vinden om deze taak uit te besteden aan een externe partij die voor jou als managed-service-provider werkt.

Webdesign

Webdesign is een vak apart. Een website optimaal maken kost veel tijd en expertise. Als je je website wilt upgraden of een nieuw ontwerp wilt, is het een goed idee om hiervoor een professionele webdesigner in te huren.

IT-ondersteuning

IT en ICT is een specialistisch gebied waar veel bedrijven moeite mee hebben. In plaats van een IT/ICT-personeel aan te nemen, kun je deze taak het beste uitbesteden aan een externe IT-dienstverlener. Zo hoef je alleen te betalen als ze met jouw bedrijf bezig zijn.

Social Media Marketing

Social media-marketing is een van de meest effectieve manieren om je merk te promoten. Zo zijn er marktplaatsen zoals Works voor zzp’ers die jou hierbij kunnen helpen. Social media is namelijk wel een tijdrovende taak en vereist de nodige kennis over de platformen. Door deze taak uit te besteden, kun je je tijd besteden aan de meer kerngerelateerde taken van jouw bedrijf.

SEO en SEA Marketing

Search Engine Optimization en Advertising zijn complexe onderwerpen waar meestal een expert voor nodig is. SEO heeft indirect betrekking met webdesign maar uiteindelijk is het een vak apart. SEO moet onderhouden worden dus laat dit doen door een SEO specialist en niet door een webdesign bureau.

Door deze taken uit te besteden aan professionele bedrijven of experts, kun je jouw tijd weer beter besteden aan de kernactiviteiten van je bedrijf.