startupfriday

Hoe je het meeste uit je flexplek haalt

De wereld van werken ontwikkelt zich elke dag verder. Een van deze nieuwe ontwikkelingen is de flexplek, waar je je eigen plekje kan huren om aan het werk te gaan. Er is een scala aan opties aanwezig, van alleen een eigen tafel met wifi tot een geheel eigen kantoor dat je kunt huren. Je hebt flexplekken in heel het land, van een flexplek in Amsterdam tot Groningen. Maar hoe maak je nu optimaal gebruik van je flexplek?

Goed inlezen

Het voordeel van flexplekken is meteen ook het nadeel: de variëteit. Waar de één extra vraagt voor de koffie, biedt de ander dit gratis aan. Er is zoveel verschil tussen flexplekken dat je je dus goed moet inlezen wat de flexplek nou binnen het budget aanbiedt en wat niet. Een goede aanbieder van flexplekken is Amsterdam Offices omdat hier een Full Service Concept wordt gehanteerd waardoor je niet snel voor onverwachte prijzen staat.

Contact

Een groot voordeel van flexplekken is dat je snel in contact komt met andere zzp’ers die ook een flexplek huren. Door af en toe even een praatje te maken met je tijdelijke collega’s, zal je handige tips en tricks leren die je moeilijker zou ontdekken als je nog thuis werkte.

Afleidingen

Veel mensen huren een flexplek om weg te komen van de afleidingen van andere plekken waar ze werkten, of dat nou thuis of in een horeca-instelling was. Maar om hier het beste gebruik van te maken, moet je wel zorgen dat je geen afleidingen meeneemt naar je werk. Zet je telefoon op vliegtuigstand of laat deze zelfs helemaal thuis. Hierdoor zal je niet snel verleidt worden om even een appje te beantwoorden terwijl je eigenlijk morgen een deadline hebt.

Nieuwe werkomgeving

Door gebruik te maken van een flexwerkplek kan je je gebruikelijke routine doorbreken. Je zit namelijk in een nieuwe werkomgeving waar je nieuwe mensen ontmoet en niet je vaste negen tot vijf baan vast blijft houden. Maar je moet dan natuurlijk niet zelf in de weg zitten door bijvoorbeeld steeds in hetzelfde gebouw of op dezelfde verdieping een plek te kiezen. Kies er in plaats daarvan voor om je routine een keer af te wisselen, zodat je uit je dagelijkse sleur breekt.  Een flexplek heeft dus veel voordelen, waaronder de afname van afleidingen en de toename van menselijk contact. Zo kom je sneller in contact met andere mensen die werkzaam zijn binnen jouw veld van expertise. Maar je kan niet simpelweg achterover gaan zitten en de flexplek voor je laten werken. Om het meeste uit je flexplek te halen moet je ook soms zelf het voortouw nemen door je telefoon thuis te laten en een keer een praatje te gaan maken met de mensen om je heen. Zo help je je eigen productiviteit en krijg je alles uit de flexplek waarvoor je betaalt. Boek dus vandaag nog een flexplek om je productiviteit te verbeteren!