startupfriday

Investeren in een elektrische auto, een goed idee?

Heb jij interesse in het kopen van een elektrische auto? Maar twijfel je of dit wel het investeren waard is? Dan zit je hier goed, want in deze blog beschrijven we waarom investeren in een elektrische auto een goed idee is. Het kan namelijk best duur zijn om een nieuwe elektrische auto te kopen. Je moet daarom wel een overwogen keuze maken. Of het investeren echt een goed idee is? Dat lees je hier.

Minder onderhoudskosten

Het kopen van een elektrische auto is een stuk duurder dan een benzineauto, maar een voordeel van een elektrische auto is dat je veel minder onderhoudskosten hebt. Dit komt doordat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft, maar een elektromotor. Een elektromotor heeft een stuk minder bewegende delen en daardoor ook minder slijtage. Met een benzineauto moet je daardoor vaker naar de garage voor onderhoud en dat kost natuurlijk ook geld. Een andere optie is een elektrische auto leasen, hierbij hoef je niet veel te betalen bij de aanschaf, maar betaal je maandelijks een bepaald bedrag. 

Duurzame keuze

Een elektrische auto is een stuk duurzamer dan een benzineauto. We horen het tegenwoordig dan ook steeds vaker dat we duurzamer moeten leven, we moeten meer letten op ons gedrag. Onze levensstijl moet aangepast worden naar een duurzamer leven. Als we zo doorgaan, verpesten we ons klimaat. Door in een elektrische auto te gaan rijden, zet je al een goede stap in de duurzame richting. Een elektrische auto stoot namelijk veel minder CO2 uit dan een benzineauto. De uitstoot van CO2 moet zoveel mogelijk beperkt blijven, want dat is een van de oorzaken dat de aarde opwarmt. Als de aarde te veel opwarmt, smelten de ijskappen op de Noordpool wat overstromingen en heftige weersomstandigheden tot gevolg is.

Benieuwd naar wat voor elektrische auto’s er zoal zijn? Bijna elk automerk heeft tegenwoordig wel een elektrische variant op de markt. Denk bijvoorbeeld eens aan de KIA EV6, de Volkswagen ID3 of denk eens aan een Peugeot e-expert leasen