startupfriday

Het belang van inspecties van je stellingen

Regelmatige inspecties van je stellingen zijn van vitaal belang om de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van je magazijn te waarborgen. Stellingen vormen de ruggengraat van je opslagsysteem en kunnen onderhevig zijn aan slijtage, schade of structurele problemen. In dit artikel bieden we een overzicht van de verschillende soorten stellingen die beschikbaar zijn en benadrukken we het belang van regelmatige inspecties.

Entresolvloeren en veiligheid

Entresolvloeren, ook wel bekend als tussenvloeren, bieden extra opslagruimte in een magazijn. Regelmatige inspecties zijn van groot belang om de structurele integriteit en veiligheid van de entresol te waarborgen. Zo zorg je ervoor dat je lang gebruik kunt maken van de entresolvloer en voorkom je drastische gevolgen, zoals instorting.

Controleren van palletstellingen

Palletstellingen zijn een van de meest voorkomende stellingen in magazijnen. Het is belangrijk om regelmatig de structurele integriteit van de palletstellingen te controleren. Controleer op tekenen van buiging, corrosie, losse bevestigingen of beschadigde liggers. Zorg ervoor dat de belasting gelijkmatig verdeeld is en dat er geen overbelasting plaatsvindt. Inspecteer ook de verankering van de stellingen aan de vloer en zorg ervoor dat deze stevig en veilig is.

Vervorming en beschadigingen

Legbordstellingen bieden opslagmogelijkheden voor kleinere goederen. Bij inspecties is het belangrijk om te controleren op vervorming of beschadiging van de legborden. Controleer of de legborden gelijkmatig zijn verdeeld en geen overbelasting vertonen. Let ook op eventuele losse verbindingen, beschadigde hoeksteunen of gebogen frames. Een goede inspectie zorgt ervoor dat de legbordstellingen veilig en stabiel blijven voor de opgeslagen goederen.

Stabiliteit controleren

Draagarmstellingen worden gebruikt voor de opslag van lange en zware goederen. Regelmatige inspecties zijn essentieel om de stabiliteit en de draagcapaciteit van de stellingen te controleren. Controleer of de armen recht en stevig zijn en of er geen vervormingen of beschadigingen zijn. Zorg ervoor dat de belasting goed verdeeld is en dat er geen overbelasting plaatsvindt. Inspecteer ook de bevestigingen en verbindingspunten van de draagarmstellingen om ervoor te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar zijn.