startupfriday

Verzuimbegeleiding bij Rouw op de Werkvloer

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis die diepe sporen nalaat in iemands mentale staat. Voor werkgevers is het cruciaal om te begrijpen hoe ze hun werknemers kunnen ondersteunen in zo’n moeilijke periode. Niet alleen uit menselijkheid, maar ook om de continuïteit en productiviteit binnen het bedrijf te waarborgen. Proficiënt Verzuimbegeleiding biedt hierin deskundige ondersteuning. 

Regelgeving rondom Rouwverlof  

Als werkgever bent u verplicht verlof te verlenen bij het overlijden van een direct familielid. De duur van dit calamiteitenverlof varieert, en dient zo lang te duren als nodig is voor de werknemer om het dringende privéprobleem, in dit geval rouw, op te lossen. Bij het overlijden van overige familieleden, geliefden of vrienden, wordt bijzonder verlof vaak bepaald door de cao. Hierbij kunt u als werkgever flexibel zijn en in het voordeel van de werknemer handelen. 

Rouw en Werk: Praktische Tips voor Werkgevers 

  • Ruimte voor Rouw: Het is essentieel om werknemers tijd en ruimte te bieden om te rouwen. De duur en intensiteit van rouw is persoonlijk en verschilt per individu. 
  • Communicatie en Flexibiliteit: Open communicatie is sleutel. Vraag wat de werknemer nodig heeft en wees flexibel. Dit kan variëren van extra vrije dagen tot aangepaste werktijden. 
  • Ondersteuning en Begrip: Een werknemer die niet gefocust is, zal niet optimaal presteren. Bied een luisterend oor en toon begrip. Dit versterkt niet alleen de relatie met uw werknemer, maar helpt ook bij een snellere terugkeer naar volledige inzetbaarheid. 
  • Signaleren en Meeleven: Let op signalen van verdriet of ongeconcentreerdheid. Toon oprechte interesse in het welzijn van uw werknemer en stel eventueel voor om extra vrije dagen te nemen. 
  • Balans tussen Rouw en Werk: Bespreek samen met de werknemer de belastbaarheid en zoek naar passende oplossingen binnen het werk. 

Inschakelen van Professionele Hulp Indien nodig kunt u professionele hulp inschakelen. Een psycholoog of een arbeidsdeskundig onderzoek kan werknemers helpen bij het verwerken van hun verlies en de weg terugvinden naar hun werk. Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding staan we klaar om samen met u en uw werknemer naar de beste oplossingen te zoeken. 

Samenwerken met Proficiënt Verzuimbegeleiding  

Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding richten we ons op oplossingsgerichte benaderingen voor situaties van (langdurig) verzuim. Wij begrijpen de complexiteit van rouw en de impact ervan op de werkplek. Voor advies of het starten van een arbeidsdeskundig onderzoek, kunt u altijd contact met ons opnemen. We zijn er om u te ondersteunen en de best mogelijke zorg voor uw werknemers te waarborgen. 

Met deze benadering creëert u een werkomgeving waarin werknemers zich gesteund voelen, ook in tijden van persoonlijke crisis. Dit leidt niet alleen tot een gezondere werksfeer, maar draagt ook bij aan de algehele productiviteit en het welzijn van uw team.