startupfriday

De ultieme packlist voor een dagje uit!

Met de zomer die voor de deur staat, willen we er weer graag op uit. Van dierentuinbezoekjes, attractieparken, een wandeling op de heide tot een uitgebreide shopsessie in een leuke stad, allemaal gezellige activiteiten om te ondernemen met het mooie weer op komst. Maar iedereen herkent vast wel het paniekerige gevoel dat opkomt wanneer je nagaat of je alles wel bij je hebt. Ben ik niet iets méga belangrijks vergeten? Geen zorgen! Hier is de ultieme packlist voor een zorgeloos dagje uit, met de essentiële items die je niet mag vergeten.

Sleutels, eventuele toegangstickets en portemonnee

De kans dat je dit vergeet is klein, maar ook de basics zijn onmisbaar voor een dagje uit. Tijdens het dagje uit is het handig om contant geld mee te hebben voor het geval dat je pinpas niet werkt bij het betalen van je aankopen. Daarnaast is niets zo vervelend als aankomen bij een pretpark of museum en beseffen dat je je tickets thuis hebt laten liggen. Of toch wel, nog erger is het als je na een lange, vermoeiende dag thuis komt en je beseft dat je huissleutels nog binnen liggen, in plaats van in je tas. 

Waterfles

Vooral op warme dagen of wanneer je lang in de auto of het ov zit, is het belangrijk om een goed gevulde waterfles bij je te hebben. Je weet nooit wat er onderweg gebeurt, mocht je onverwachts uren geen toegang hebben tot een kraan is het fijn om voorbereid te zijn. Het is aan te raden om een herbruikbare waterfles mee te nemen, deze kun je vervolgens de hele dag opnieuw blijven vullen. Als je helemaal voorbereid wil zijn op een warme dag, ga je voor een thermosfles. Je water blijft de hele dag lekker koel en heerlijk drinkbaar. Zo verklein je de kans op uitdroging!

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is niet alleen op hele warme en zonnige dagen belangrijk. Wanneer je de hele dag buiten loopt is het sowieso goed om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Ga voor een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF, die verbranden en huidveroudering tegengaat. Vergeet niet om je gedurende de dag regelmatig opnieuw in te smeren! Dan kun je zorgeloos genieten van je activiteit

Snacks

Wat ons betreft de belangrijkste op dit lijstje. We weten allemaal hoe duur de boodschappen tegenwoordig zijn, maar eten halen in een restaurant, pretpark of dierentuin is nog vele malen prijziger. Voorkom hongerige buien onderweg door zelf wat snacks mee te nemen. Denk aan gesmeerde broodjes, koekjes of fruit om je energiepeil op peil te houden. Zorg ervoor dat je ook wat echte lekkere dingen mee hebt, zodat je niet overgehaald wordt om tóch nog iets lekkerders te halen bij een kraampje.

Mobiele telefoon en oplader

Zorg ervoor dat je mobiele telefoon is opgeladen voordat je vertrekt en neem een powerbank mee voor het geval dat. Je telefoon kan van pas komen voor het maken van foto’s, het navigeren naar je bestemming, het bijhouden van het weer of in geval van noodgevallen. Zorg daarbij dat je hem goed bewaart, door hem bijvoorbeeld in je broekzak te stoppen of aan een telefoonkoord om je nek te hangen. 

Maar waar laat je al die spullen dan?

Daarvoor zijn katoenen tasjes ideaal. Ze zijn niet alleen super stylish, maar ze zijn ook nog eens mega praktisch. Je voelt ze bijna niet om je schouder en er past enorm veel in. Katoenen tasjes zijn prettig omdat ze lichtgewicht en opvouwbaar zijn, zo sleur je niet de hele dag extra gewicht met je mee en kun je toch gemakkelijk al je spullen meenemen. Katoenen tasjes haal je bijvoorbeeld bij Rotimshop, waar je ze zelfs kunt laten bedrukken met je eigen logo!

Uitrusting

Vergeet niet om rekening te houden met de intensiteit van zo’n dag. Trek daarom gemakkelijk zittende kleren aan, en vergeet ook niet om prettige schoenen aan te doen voor de vele stappen die je gaat zetten. De 10.000 tik je vandaag wel aan!

Met deze essentiële items bij de hand, ben je klaar voor een zorgeloos dagje uit, waar je ook naartoe gaat. Dus pak je spullen, geniet van de zon en maak mooie herinneringen!