Stijlvolle freesletters op je gevel

Veel bedrijven doen weinig of niets met hun gevel, zelfs als deze al van een afstand zichtbaar is of uitkijkt op een drukke locatie. Nou is een beetje ingetogenheid niet verkeerd; je wil je gevel niet in een kermis veranderen. Dat is een associatie die reclame al gauw oproept en daarom is het begrijpelijk dat je je bij elke vorm van gevelreclame bewust bent van de uitstraling. Te veel uitbundigheid doet je bedrijfsnaam ook geen goed. Freesletters zijn daarom een bewuste keuze. Je bedrijfsnaam of reclame op de gevel, zonder al te veel poespas. 

Wat zijn freesletters?

 

Freesletters zijn dunne letters van metaal of kunststof, die je bevestigt aan de gevel maar eventueel ook binnen een pand kan gebruiken. Ze zijn al beschikbaar vanaf 10cm en daarmee bijzonder flexibel. Uiteraard zijn ze te voorzien van kleur en in vrijwel elke vorm te maken. Dat betekent dat je je bedrijfsnaam ook in het toepasselijke font op de gevel kunt zetten. Een ander groot voordeel van freesletters zijn de lage kosten. De letters zijn eenvoudig te maken en van kunststof en zijn dus niet per se een grote investering. Daar staat tegenover dat ze niet over interne verlichting beschikken, maar dat los je eventueel op door een spot op de tekst te zetten.

Freesletters op maat

 

Bij freesletters is maatwerk in principe standaard. Het is een kleine moeite om ze in elke denkbare vorm of letter te maken, dus kies je natuurlijk voor iets herkenbaars. Dat geldt zeker niet alleen voor de freesletters op je gevel. Ook binnen een pand kun je kiezen voor freesletters op maat, bijvoorbeeld om de namen of functies van bepaalde ruimtes mee aan te duiden. Het is ook ideaal wanneer er meerdere bedrijven in één pand gevestigd zijn. Freesletters aan de muur markeren dan duidelijk waar de ruimtes van een bedrijf zich bevinden. 

Mag je zomaar freesletters op de gevel zetten?

 

Waar je binnen je pand in ieder geval geen last van hebt zijn regels of vergunning, want natuurlijk mag je freesletters en andere teksten gewoon op de wanden zetten. Anders is dat bij een gevel die zichtbaar is vanaf de openbare ruimte. Veel gemeenten stellen daar voorwaarden aan, bijvoorbeeld dat er een vergunning moet worden aangevraagd. De precieze regels verschillen per gemeente. Je kunt daar als ondernemer zelf induiken, maar je kunt het aanvragen van een vergunning voor freesletters of andere gevelreclame ook overlaten aan de specialist die het op je gevel plaatst.

Leave a Comment

Your email address will not be published.