Hoe bescherm ik mijn organisatie tegen phishing?

Phishing komt nog vaak voor. Grote kans dat jij ook altijd dacht of denkt dat die jou nooit zal overkomen, maar toch kan het gebeuren zonder dat je het doorhebt. Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om phishing te ontdekken. Om jezelf tegen phishing te beschermen, is het belangrijk om te weten hoe jij jouw organisatie kan beschermen. Het is ook belangrijk om jouw netwerken te beveiligen. Wees ook altijd beveiligd tegen hackers. SERIS security staat altijd voor jou klaar! Zo voorkom jij problemen die niemand wilt hebben.

Bescherm jezelf en klink niet zomaar ergens op

Het kan zijn dat je een phishing mail krijgt of via marktplaat. Dit kan via allerlei kanalen gaan. Ook wil je virussen tegen gaan. Een virus is een kwaadaardig programma voor een bedrijf dat computers infecteren en zich vervolgt probeert te vermenigvuldigen en verspreiden over jouw netwerken. Het virus kan dan al jou gegevens overnemen en zo ben jij in een notendop al jouw gegevens kwijt. Dit veroorzaakt problemen in jouw organisatie. Bescherm al jouw pc’s dus tegen virussen. Dit kan je doen door bepaalde programma’s. Er bestaan namelijk programma’s die de virussen detecteren en opruimen. Dit scheelt ook veel werk voor jou.

Wees altijd op je hoede

Het is belangrijk om altijd op te blijven letten en niet zomaar op dingen te klikken. Check gegevens ook altijd na voordat je er op klikt of er iets mee doet. Vooral bij mails moet je opletten. Wees niet te wantrouwig en hou altijd in je achterhoofd wat er kan gebeuren en wat je doet. Kijk ook altijd na waar de link naar toe gaat. Dit kan je doen door met de muis over de link heen te gaan. Let op niet klikken. Kijk dan of de link er verdacht uitziet en of die wel klopt. Ben jij nou geïnteresseerd in het beveiligen en het helpen van bedrijven tegen onder andere virussen? Kijk dan bij werkenbijseris.nl!

Kijk goed hoe hoogdringend het bericht is

Een phishingbericht is vaak hoogdringend. De persoon die er achter zit heeft niet veel tijd om er een hele band op te bouwen. Dit kost te veel tijd. De phisher heeft als enige doel om jouw verkeerde beslissingen te laten maken en er zelf winst op maken. Merk je dat het bericht heel dringend is, check het dan altijd na. Komt het van iemand waarvan je de naam herken, vraag het dan altijd even na of het bericht wel echt klopt. Krijg je een bericht binnen dat je snel wat moet betalen, trap hier dan niet in. Check dus ook altijd hoe dringend het bericht is. Daaraan kan je het ook zien. 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.